2020

Augusztus

Szenvedély és elegancia – karácsonyi koncert a Csontváry Múzeumban

Hírek
2019.12.12.

Szenvedély és elegancia – karácsonyi koncert a Csontváry Múzeumban

Kanyar Adrienn pécsi zongoraművész és Fülöp Kornél Portugáliában élő gitárművész ad koncertet a pécsi Csontváry Múzeumban (Janus Pannonius u. 11.) december 21-én 18 órakor. Műsorukon Bach, Vivaldi művei is szerepelnek.

A két művész tanulmányaik alatt ismerkedett meg egymással, azonban közös programmal  először most lépnek a közönség elé. Koncertjük középpontjába a barokk zene szenvedélyes virtuozitását és könnyed eleganciáját állították, amely személyükhöz is igen közel áll. A továbbiakban műsorukkal Portugáliában és Spanyolországban adnak koncerteket.

Műsor:

Bach: a-moll Lantszvit Preludium - presto, Sarabande Gavotte, Gavotte en rondeau BWV 995
Sweelinck: Mein junges Leben hat ein End
Vivaldi: D-dúr Versenymű RV 93
Dowland: Piece without title, Melancholy Galliard
Rameau: Suite en la Gavotte et six Doubles
Vivaldi: a-moll Versenymű RV 356

A fellépő művészek:

Kanyar Adrienn tanulmányait Pécsett végezte, majd itt is diplomázott 2018 tavaszán zongoraművész szakon. 2014-ben MTA Nívó-díjas. Mestere: Ancil Anita.

Fülöp Kornél a PTE Művészeti Karán diplomázott klasszikus gitár szakon 2019-ben. Jelenleg Portóban él és tanulmányait is itt folytatja, az ESMAE művészeti akadémia gitárművész képzésén. Mestere: Artur Caldeira.

Kiállítások
2019.05.09. - 2020.10.31.

Az első falvak - Az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon

Az első falvak - Az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon

A kiállítás a helyi újkőkori közösségek közép-európai szinten is jelentős régészeti örökségét mutatja be a legújabb kutatási eredmények tükrében.

Kiállítások
2020.07.04. - 2020.09.06.

Elhagyott illúziók

Elhagyott illúziók

A JPM Modern Magyar Képtárának sorozata kortárs pécsi és egykor Pécsett alkotó, vagy valamilyen szállal Pécshez kötődő képzőművészek alkotásait, illetve pécsi képzőművészeti magángyűjtemények anyagát mutatja be egy-egy kamara-kiállítás keretében.