2024

Június

Digitális barangolás a múzeumban 6.

Hírek
2020.03.23.

Digitális barangolás a múzeumban 6.

Közismert, hogy a Janus Pannonius Múzeum állandó kiállításainak és gyűjteményeinek helyet adó épületek közül több olyan akad, amelynek története sok száz évvel ezelőttig nyúlik vissza.

Ezek sorában feltétlenül említendő a Felsőmalom utca 9. szám alatti – az idősebbek által csak "Derfli"-ként emlegetett –épületkomplexum, amelyben egykor tímármanufaktúra, vendégfogadó, bálterem is működött, keleti felére pedig munkásbérházat húztak fel. A Janus Pannonius Múzeum 1985-ben nyitotta meg itt helytörténeti kiállítását, legfelső szintjén a 2011-es felújítást követően korszerű foglalkoztatóteret alakítottak ki, ahol technikai és demonstrációs eszközök segítségével az általános és középiskolás korosztály iskolán kívüli tanulását segítő programok valósulnak meg. A "Padlás" az óvodás és a felnőtt korosztály számára is új lehetőségeket biztosít, számos előadásnak, bemutatónak, tematikus programnak, szakmai programnak adott már otthont.A DIGITÁLIS BARANGOLÁS SOROZAT RÉSZEI

Kiállítások
2023.12.07. - 2024.06.23.

Eredet és ellentmondás

Eredet és ellentmondás

Válogatás Bocz Gyula szobrászművész életművéből. A tárlat különlegessége, hogy a művész számos rajza is látható, melyek eddig még soha nem szerepeltek kiállításon.

Kiállítások
2023.12.08. - 2024.07.31.

Karszt-barlang-kutatás – Rónaki László barlangász emlékkiállítás

Karszt-barlang-kutatás – Rónaki László barlangász emlékkiállítás

Rónaki László barlangkutató hagyatéka 2021-ben került a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztály gyűjteményébe. Ez az anyag kínálta az alapot a kiállításhoz, valamint a barlangok természetvédelmi jelentősége.