2021

Január

Digitális barangolás a múzeumban 6.

Hírek
2020.03.23.

Digitális barangolás a múzeumban 6.

Közismert, hogy a Janus Pannonius Múzeum állandó kiállításainak és gyűjteményeinek helyet adó épületek közül több olyan akad, amelynek története sok száz évvel ezelőttig nyúlik vissza.

Ezek sorában feltétlenül említendő a Felsőmalom utca 9. szám alatti – az idősebbek által csak "Derfli"-ként emlegetett –épületkomplexum, amelyben egykor tímármanufaktúra, vendégfogadó, bálterem is működött, keleti felére pedig munkásbérházat húztak fel. A Janus Pannonius Múzeum 1985-ben nyitotta meg itt helytörténeti kiállítását, legfelső szintjén a 2011-es felújítást követően korszerű foglalkoztatóteret alakítottak ki, ahol technikai és demonstrációs eszközök segítségével az általános és középiskolás korosztály iskolán kívüli tanulását segítő programok valósulnak meg. A "Padlás" az óvodás és a felnőtt korosztály számára is új lehetőségeket biztosít, számos előadásnak, bemutatónak, tematikus programnak, szakmai programnak adott már otthont.A DIGITÁLIS BARANGOLÁS SOROZAT RÉSZEI

Kiállítások
2020.10.08. - 2021.03.28.

Gábor Jenő párizsi utazása (1926)

Gábor Jenő párizsi utazása (1926)

A kiállítás a művész párizsi utazásáról írt naplójára alapul, s így szöveg és kép, verbális és vizuális lehetséges teoretikus összefüggéseit villantja fel egy festő életművében.

Kiállítások
2020.09.18. - 2021.03.15.

Bizarr vagy pazar?

Bizarr vagy pazar?

A Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum gyűjteményéből származó válogatás szemlélői hazai és külföldi fajokkal – lepkékkel, bogarakkal, egyenes- és hártyásszárnyúakkal –, valamint a házunk táján is megismert fajokkal ismerkedhetnek meg.