2024

Március

Digitális barangolás a múzeumban 6.

Hírek
2020.03.23.

Digitális barangolás a múzeumban 6.

Közismert, hogy a Janus Pannonius Múzeum állandó kiállításainak és gyűjteményeinek helyet adó épületek közül több olyan akad, amelynek története sok száz évvel ezelőttig nyúlik vissza.

Ezek sorában feltétlenül említendő a Felsőmalom utca 9. szám alatti – az idősebbek által csak "Derfli"-ként emlegetett –épületkomplexum, amelyben egykor tímármanufaktúra, vendégfogadó, bálterem is működött, keleti felére pedig munkásbérházat húztak fel. A Janus Pannonius Múzeum 1985-ben nyitotta meg itt helytörténeti kiállítását, legfelső szintjén a 2011-es felújítást követően korszerű foglalkoztatóteret alakítottak ki, ahol technikai és demonstrációs eszközök segítségével az általános és középiskolás korosztály iskolán kívüli tanulását segítő programok valósulnak meg. A "Padlás" az óvodás és a felnőtt korosztály számára is új lehetőségeket biztosít, számos előadásnak, bemutatónak, tematikus programnak, szakmai programnak adott már otthont.



A DIGITÁLIS BARANGOLÁS SOROZAT RÉSZEI

Kiállítások
2023.12.01. - 2024.05.19.

„Ködképek a kedély láthatárán”

„Ködképek a kedély láthatárán”

A Janus Pannonius Múzeum gyűjteményéből összeállított időszaki kiállítás az egykor Pécsett alkotó 19. századi művészek műveit, pécsi városképeket, valamint a korszak pécsi polgárainak portréit mutatja be.

Kiállítások
2023.12.14. - 2024.04.07.

Formák és transzparenciák

Formák és transzparenciák

Bemutatható-e a magyar üvegművesség négyszáz esztendeje alig több mint százötven üvegtárgyon keresztül? Természetesen nem, de a JPM Zsolnay Múzeumban látható kiállításunk betekintést enged ebbe a világba.