2020

Augusztus

Digitális barangolás a múzeumban 19.

Hírek
2020.04.05.

Digitális barangolás a múzeumban 19.

Mind az általános, mind a középiskolákkal remek szakmai kapcsolatot ápol a Janus Pannonius Múzeum: rendszeresen fogadjuk a Pécsről, a megyéből és az ország különböző pontjairól érkező csoportokat.

A hagyományos tárlatvezetések és látogatások mellett természetesen kiemelkedőek azok az együttműködések, amelyek valami kreatív ötlethez, pályázathoz kötődnek. Ezeknek is rendszeresen teret, helyszínt biztosítunk.

Ide sorolható „A teremőr” című kisfilm is, amelyet a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diákjai egy pályázatra készítették el Parti Nagy Lajos novellája alapján. A filmet a JPM Modern Magyar Képtár állandó kiállításában forgatták a diákok.

Alkotók: Horváth Benedek, Bakonyi Márton, Dohány Zsófia, Vágyi Mihály, Horváth Hanna, Györe Kincső, Andrasek Rebeka, Petruska Lukács, Bodor Bence, Tarnay Ákos, Aranyi Attila. Tanáruk: Simor Kamilla.

Köszönjük, hogy helyszínként a Képtárat választották! 
A DIGITÁLIS BARANGOLÁS SOROZAT RÉSZEI
 

Kiállítások
2020.07.04. - 2020.09.06.

Elhagyott illúziók

Elhagyott illúziók

A JPM Modern Magyar Képtárának sorozata kortárs pécsi és egykor Pécsett alkotó, vagy valamilyen szállal Pécshez kötődő képzőművészek alkotásait, illetve pécsi képzőművészeti magángyűjtemények anyagát mutatja be egy-egy kamara-kiállítás keretében.

Kiállítások
2019.05.09. - 2020.10.31.

Az első falvak - Az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon

Az első falvak - Az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon

A kiállítás a helyi újkőkori közösségek közép-európai szinten is jelentős régészeti örökségét mutatja be a legújabb kutatási eredmények tükrében.