2024

Április

Digitális barangolás a múzeumban 19.

Hírek
2020.04.05.

Digitális barangolás a múzeumban 19.

Mind az általános, mind a középiskolákkal remek szakmai kapcsolatot ápol a Janus Pannonius Múzeum: rendszeresen fogadjuk a Pécsről, a megyéből és az ország különböző pontjairól érkező csoportokat.

A hagyományos tárlatvezetések és látogatások mellett természetesen kiemelkedőek azok az együttműködések, amelyek valami kreatív ötlethez, pályázathoz kötődnek. Ezeknek is rendszeresen teret, helyszínt biztosítunk.

Ide sorolható „A teremőr” című kisfilm is, amelyet a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diákjai egy pályázatra készítették el Parti Nagy Lajos novellája alapján. A filmet a JPM Modern Magyar Képtár állandó kiállításában forgatták a diákok.

Alkotók: Horváth Benedek, Bakonyi Márton, Dohány Zsófia, Vágyi Mihály, Horváth Hanna, Györe Kincső, Andrasek Rebeka, Petruska Lukács, Bodor Bence, Tarnay Ákos, Aranyi Attila. Tanáruk: Simor Kamilla.

Köszönjük, hogy helyszínként a Képtárat választották! 




A DIGITÁLIS BARANGOLÁS SOROZAT RÉSZEI
 

Kiállítások
2023.09.01. - 2024.09.22.

Véglegessé vált történések – Kismányoky Károly (1943-2018)

Véglegessé vált történések – Kismányoky Károly (1943-2018)

A sokoldalú művész több mint kétszáz alkotását – köztük olyan késői műveket, melyek még sosem szerepeltek kiállításon – mutatja be múzeumunk új tárlata a JPM Modern Magyar Képtárban.

Kiállítások
2023.12.14. - 2024.05.19.

Formák és transzparenciák

Formák és transzparenciák

Bemutatható-e a magyar üvegművesség négyszáz esztendeje alig több mint százötven üvegtárgyon keresztül? Természetesen nem, de a JPM Zsolnay Múzeumban látható kiállításunk betekintést enged ebbe a világba.