2021

Január

Digitális barangolás a múzeumban 19.

Hírek
2020.04.05.

Digitális barangolás a múzeumban 19.

Mind az általános, mind a középiskolákkal remek szakmai kapcsolatot ápol a Janus Pannonius Múzeum: rendszeresen fogadjuk a Pécsről, a megyéből és az ország különböző pontjairól érkező csoportokat.

A hagyományos tárlatvezetések és látogatások mellett természetesen kiemelkedőek azok az együttműködések, amelyek valami kreatív ötlethez, pályázathoz kötődnek. Ezeknek is rendszeresen teret, helyszínt biztosítunk.

Ide sorolható „A teremőr” című kisfilm is, amelyet a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diákjai egy pályázatra készítették el Parti Nagy Lajos novellája alapján. A filmet a JPM Modern Magyar Képtár állandó kiállításában forgatták a diákok.

Alkotók: Horváth Benedek, Bakonyi Márton, Dohány Zsófia, Vágyi Mihály, Horváth Hanna, Györe Kincső, Andrasek Rebeka, Petruska Lukács, Bodor Bence, Tarnay Ákos, Aranyi Attila. Tanáruk: Simor Kamilla.

Köszönjük, hogy helyszínként a Képtárat választották! 
A DIGITÁLIS BARANGOLÁS SOROZAT RÉSZEI
 

Kiállítások
2020.10.08. - 2021.03.28.

Gábor Jenő párizsi utazása (1926)

Gábor Jenő párizsi utazása (1926)

A kiállítás a művész párizsi utazásáról írt naplójára alapul, s így szöveg és kép, verbális és vizuális lehetséges teoretikus összefüggéseit villantja fel egy festő életművében.

Kiállítások
2020.09.18. - 2021.03.15.

Bizarr vagy pazar?

Bizarr vagy pazar?

A Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum gyűjteményéből származó válogatás szemlélői hazai és külföldi fajokkal – lepkékkel, bogarakkal, egyenes- és hártyásszárnyúakkal –, valamint a házunk táján is megismert fajokkal ismerkedhetnek meg.