2024

Március

Digitális barangolás a múzeumban 52.

Hírek
2020.05.25.

Digitális barangolás a múzeumban 52.

Múzeumpedagógus munkatársaink folyamatosan azzal foglalkoznak (többek között), hogy digitális tananyagokat fejlesszenek az oktatási munkához. Szerencsére a visszajelzések igazolják fáradozásuk eredményességét.

Az alábbi vélemények a JPM Múzeumpedagógiai és a JPM Természettörténeti Osztályának (JPM TTO) digitális tananyagaival kapcsolatban érkeztek. Fontos tudni, hogy a múzeumi gyűjteményekre alapozott, online közoktatást segítő anyagok később is elérhetők, használhatók lesznek.

A Természettörténeti Osztály online anyagok készítésében már korábban is tapasztalatokra tett szert, mivel a Dél-Pannon Múzeumokért KHE és a Pécs Zoo-val közös Természettudományos Élményprojektben (EFOP 3.3.6.) való részvétele miatt rendszeresen készített kívzeket, játékokat hasonló témákban, több korosztály számára is.
 
____________________

"Nekünk tetszettek a feladatok, sok mindent megtudtunk belőle, amit eddig nem. A quiz nagyon érdekes és izgalmas volt."

"Szerintem érdekes volt. A játék pedig nem volt nehéz."

"Érdekes és jó volt."

"Óriási ez a játék!!!!!!!!"

"Nekem igazából mindegyik nagyon tetszett, de a legjobb szerintem az utolsó teszt volt, ami a vízi élőlényekről szólt."

"Mindegyik nagyon tetszett!"


"Szerintem a keresztrejtvény nagyon mókás volt, tehát igen! tetszik!"

"Nagyon érdekes volt mert játszva tanultunk, minden benne volt amit kérdeztek, ezért a válaszokat is megtanultuk. Köszönjük :))"

Az egyik ppt-ben "olyan dolgokat is olvastam, amiket még sosem hallottam."

"Én is osztom a véleményeket. Nagyon jó, érdekes, hasznos, játékos feladatok, amik változatosságot nyújtottak, az unalmas, motiválatlan hétköznapokban!"

"Hálásan köszönjük! És ajánljuk mindenkinek!"
______________________

A JPM TTO költözése miatt múzeumi foglalkozásokat nem tart, de kitelepülős Bőrönd-múzeum foglalkozásai egész tanéven át keresettek voltak, és a nyári táborok (pl. önkormányzati nyári napközi) programjait is színesítik az általuk vezetett játékos természetismereti programokkal.
 
A Természettörténeti Osztály Bőröndmúzeumi kínálata INNEN letölthető.
______________________

A JPM DIGITÁLIS TANANYAGAI

A JPM DIGITÁLIS BARANGOLÁS SOROZATÁNAK KORÁBBI RÉSZEI

Kiállítások
2023.12.01. - 2024.05.19.

„Ködképek a kedély láthatárán”

„Ködképek a kedély láthatárán”

A Janus Pannonius Múzeum gyűjteményéből összeállított időszaki kiállítás az egykor Pécsett alkotó 19. századi művészek műveit, pécsi városképeket, valamint a korszak pécsi polgárainak portréit mutatja be.

Kiállítások
2023.12.07. - 2024.05.15.

Eredet és ellentmondás

Eredet és ellentmondás

Válogatás Bocz Gyula szobrászművész életművéből. A tárlat különlegessége, hogy a művész számos rajza is látható, melyek eddig még soha nem szerepeltek kiállításon.