2024

Április

Mesterkedők a múzeumban – nyári tábor kincskereséssel, kirándulásokkal

Hírek
2020.05.28.

Mesterkedők a múzeumban – nyári tábor kincskereséssel, kirándulásokkal

Múzeumi "Mesterkedő" címmel napközis tábort szervez a Janus Pannonius Múzeum július 6-10. között a Várostörténeti Múzeumban (Pécs, Felsőmalom u. 9.). Lesz kincskeresés, sok-sok játék, városi és terepi kirándulás.

Milyen érdekes mesterségeket űztek valaha Pécsett? Találunk-e hasonlókat a mai világunkban? Kipróbálhatóak számunkra is ezek a régi és új "mesterkedések"?

Erről szól régi Tímárházban megvalósuló múzeumi tábor, kincskereséssel, „pécsi iparosok” szerepjátékkal, alkotással, városi és terepi kirándulással. A foglalkozások keretében a részvevők természetesen megismerkednek a titokzatos épület zegzugaival,  és az ott látható, a város múltját megidéző kiállításokkal.

A mesterségeknek megfelelően külső helyszínek meglátogatását is tervezzük, például: Hőerőmű, Zsolnay Negyed, kesztyű-manufaktúra, Pécsbánya és a Mecsek. A jelentkezők ajánlott életkora: 8-13 év, a tervezett létszám: 15 fő. Étkeztetés naponta kétszer lesz (ebéd és uzsonna). Lebonyolító munkatársak: Vadvári Katalin, Varga Ágnes, Majdán Mira.

A részvételi díj: 22.000 Ft/fő, amelyből a testvéreknek kedvezmény jár (20.000 Ft/fő).

A július 6–10. között, naponta 8-16 óra között zajló táborba jelentkezni és az eseményről információt kérni Varga Ágnesnél lehet (varga.agnes@jpm.hu, 30-257-5170).

Kiállítások
2023.12.07. - 2024.05.15.

Eredet és ellentmondás

Eredet és ellentmondás

Válogatás Bocz Gyula szobrászművész életművéből. A tárlat különlegessége, hogy a művész számos rajza is látható, melyek eddig még soha nem szerepeltek kiállításon.

Kiállítások
2023.12.08. - 2024.07.31.

Karszt-barlang-kutatás – Rónaki László barlangász emlékkiállítás

Karszt-barlang-kutatás – Rónaki László barlangász emlékkiállítás

Rónaki László barlangkutató hagyatéka 2021-ben került a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztály gyűjteményébe. Ez az anyag kínálta az alapot a kiállításhoz, valamint a barlangok természetvédelmi jelentősége.