2024

Március

A múzeumok is csatlakoznak a #Pécs NYITVA eseménysorához

Hírek
2020.07.06.

A múzeumok is csatlakoznak a #Pécs NYITVA eseménysorához

2020. július elsejével elstartolt a pécsi önkormányzat és partnerei #Pécs NYITVA elnevezésű turisztikai kampánya.

Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője elmondta: a kampány egy széleskörű összefogás és közös gondolkodás eredménye, amelyhez már most ötvennél több partner csatlakozott. Mivel folyamatos az érdeklődés, garantáltan változatos szállás- és gasztronómiai ajánlatok egészítik ki a nyár pécsi programjait.

A kampány központi üzenete, a #Pécs NYITVA arra utal, hogy most érdemes az ország talán legmediterránabb hangulatú városába látogatni, ami biztonságos úticél és színes programokat kínál. Kincses Márk beszélt arról is, hogy a város nevezetességei, értékei felfedezését segíti az az útlevélként megálmodott, partnereket bemutató kiadvány, amelyet a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez a vendégek. Nyereményjátékon is részt vehetnek a nyáron Pécsre látogatók, amelynek szerencsés nyertese a jövő évi Zsolnay Fényfesztivál idején már a város és partnerei vendégeként térhet vissza Pécsre.

- A #Pécs NYITVA logója egy a város jelképeivel díszített lakat, utalás egyebek mellett a város egyik szimbólumává vált lakatfalra – mondta el Kincses Márk. -  A kampány keretében egy kis játékra is invitáljuk a Pécsre látogatókat, amelynek résztvevői a Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ készítette lakatokkal térhetnek haza, így érdemes lesz ezért is követni a kampány Facebook-oldalát.

A nyár pécsi programjaiból Bognár Szilvia alpolgármester adott ízelítőt. Szavaiból kiderült: június utolsó hétvégéjén már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, amelyek önmagukban is változatos programokat kínálnak a jazztől a Pannon Filharmonikusok komolyzenei koncertjéig. Természetesen napközben is érdemes kilátogatni a kulturális negyedbe a vezetett élménytúrákért és a tárlatokért, ahol a kiállított tárgyak már egyenesen megszólalnak a hosszú bezártság után. Ha pedig már kiállítások: a Múzeum utcában újra látogathatók többek között a Vasarely és a Zsolnay múzeumok. Vadonatúj, izgalmas színfoltja lesz Pécsnek augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat, melynek köszönhetően bő egy héten át olyan pezsgés költözik a belváros szívébe, ami kihagyhatatlan eleme lesz a nyárnak valamennyi pécsi és idelátogató számára.

Bognár Szilvia felhívta a figyelmet a Pannon Filharmonikusok nagykoncertjére, a három éve hatalmas sikerrel futó Mamma mia! - ABBA sorozat folytatására is, amelynek előadói új dalok feldolgozásával készülnek forró hangulatot teremteni a Dóm téren augusztus 16-án.

Gellai Gergő zenei szervező szintén a Múzeum utcában, de a Szabadtéri Színház területén kialakított új programhelyszínen, a Káptalan Kertben induló nyári koncertsorozatról beszélt a sajtó képviselőinek. A sorozat stílszerűen a Visszajövünk című, ma már ikonikus szám előadója, a Bagossy Brothers duplakoncertjével indul a hétvégén, de a nyár folyamán még számos hangulatos koncertet hallgathatunk itt végig. Gellai Gergő kiemelte: a belváros sem tart nyári szünetet, sőt, a Pécs100x nevű programsorozat a Király utcában hoz új színfoltot a pécsi nyári forgatagba.

Bojcsev Andás, a Palatinus Grand Hotel igazgatója egyebek mellett arról beszélt: az összefogásra idén minden eddiginél nagyobb szükség van, ezért a város szállásadói örömmel álltak a város kezdeményezése mellé. Nem titok, hogy rendkívül nehéz időszakon vannak túl a pécsi szállásadók is, most viszont annál szívesebben fogadják a vendégeket.

Kincses Márk a sajtótájékoztató zárásaként elmondta: a mostani nyári kampány egy valóban széleskörű szakmai összefogás eredménye, amelyben a kulturális intézmények éppúgy megtalálják a helyüket, mint a kiváló pécsi vendéglátóhelyek. Hozzátette: abban bízik, hogy a turisztikai szezon sikerét minden pécsi a szívén viseli, hiszen a kampány sikere mindanyiunk közös ügye.

- Pécs NYITVA, a kampány ezennel elindul, a város pedig várja a vendégeket – zárta szavait a program vezetője.

A kampányról folyamatosan frissülő tartalmat talál az alábbi felületeken:

https://www.facebook.com/pecsnyitva/

https://pecsnyitva.hu/hamarosan/

https://www.instagram.com/pecsnyitva/?hl=hu

#Pécs NYITVA

 

 

Kiállítások
2023.08.18. - 2024.03.31.

Kincs, ami van!

Kincs, ami van!

A csaknem 24 kilogramm tömegű, 44 080 ezüstéremből álló kincset különleges módon, hat nagy tárlóban és néhány kisebb vitrinben egyenként mutatja be a tárlat.

Kiállítások
2023.12.07. - 2024.05.15.

Eredet és ellentmondás

Eredet és ellentmondás

Válogatás Bocz Gyula szobrászművész életművéből. A tárlat különlegessége, hogy a művész számos rajza is látható, melyek eddig még soha nem szerepeltek kiállításon.