2021

Május

Állati jóga, erdei sorversenyek, bányamúzeumi látogatás – változatos programokat kínált a tábor

Hírek
2020.07.07.

Állati jóga, erdei sorversenyek, bányamúzeumi látogatás – változatos programokat kínált a tábor

Változatos programokon vehettek részt az elmúlt két héten az EFOP 3.3.6. projektból megvalósuló Természettudományos Élményközpont múzeumi szervezésű táborának résztvevői.

Az Ép testben ép lélek című tematikus táborban egészségvédelmi ismereteket szereztek játékos formában, patakokat és az erdő fáit vizsgálva megismerhették dióhéjban a Mecsek élővilágát, és nagyon sok mozgásos programon vettek részt: állati jóga, erdei sorversenyek és kirándulás biztosította számukra a tematika jegyében az egészséges kikapcsolódást. A múzeumi kiállítások közül a Bányamúzeumba látogattak el, ahol a bányamesékhez kapcsolódóan a bányászok munkájának egészségügyi veszélyeire hívtuk fel a figyelmet, és megismerkedtünk a veszély elhárításához használt eszközökkel, miközben a gyerekek játszhattak és vizsgálódhattak a kiállítás interaktív eszközeivel.
 
A táborban Pécs hátrányos helyzetű térségeink iskoláiból érkeztek a résztvevők – két újabb turnus, azonos tematikával valósul majd meg július utolsó két hetében is. 


Állatjóga


Baktériumos foglalkozás


Látogatás a Mecseki Bányászati Kiállításban I.


Látogatás a Mecseki Bányászati Kiállításban II.


Látogatás a Mecseki Bányászati Kiállításban III.


Saját készítésű kiállítás


Túra


Unkatúra


Vízvizsgálat a pataknál

Kiállítások
2020.09.18. - 2021.05.30.

Bizarr vagy pazar?

Bizarr vagy pazar?

A Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum gyűjteményéből származó válogatás szemlélői hazai és külföldi fajokkal – lepkékkel, bogarakkal, egyenes- és hártyásszárnyúakkal –, valamint a házunk táján is megismert fajokkal ismerkedhetnek meg.

Kiállítások
2020.11.25. - 2021.05.31.

Malenkij robot - 75

Malenkij robot - 75

Az Országgyűlés 41/2012. (V. 25.) OGY határozata értelmében november 25. a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emléknapja.