2020

Augusztus

Állati jóga, erdei sorversenyek, bányamúzeumi látogatás – változatos programokat kínált a tábor

Hírek
2020.07.07.

Állati jóga, erdei sorversenyek, bányamúzeumi látogatás – változatos programokat kínált a tábor

Változatos programokon vehettek részt az elmúlt két héten az EFOP 3.3.6. projektból megvalósuló Természettudományos Élményközpont múzeumi szervezésű táborának résztvevői.

Az Ép testben ép lélek című tematikus táborban egészségvédelmi ismereteket szereztek játékos formában, patakokat és az erdő fáit vizsgálva megismerhették dióhéjban a Mecsek élővilágát, és nagyon sok mozgásos programon vettek részt: állati jóga, erdei sorversenyek és kirándulás biztosította számukra a tematika jegyében az egészséges kikapcsolódást. A múzeumi kiállítások közül a Bányamúzeumba látogattak el, ahol a bányamesékhez kapcsolódóan a bányászok munkájának egészségügyi veszélyeire hívtuk fel a figyelmet, és megismerkedtünk a veszély elhárításához használt eszközökkel, miközben a gyerekek játszhattak és vizsgálódhattak a kiállítás interaktív eszközeivel.
 
A táborban Pécs hátrányos helyzetű térségeink iskoláiból érkeztek a résztvevők – két újabb turnus, azonos tematikával valósul majd meg július utolsó két hetében is. 


Állatjóga


Baktériumos foglalkozás


Látogatás a Mecseki Bányászati Kiállításban I.


Látogatás a Mecseki Bányászati Kiállításban II.


Látogatás a Mecseki Bányászati Kiállításban III.


Saját készítésű kiállítás


Túra


Unkatúra


Vízvizsgálat a pataknál

Kiállítások
2020.07.04. - 2020.09.06.

Elhagyott illúziók

Elhagyott illúziók

A JPM Modern Magyar Képtárának sorozata kortárs pécsi és egykor Pécsett alkotó, vagy valamilyen szállal Pécshez kötődő képzőművészek alkotásait, illetve pécsi képzőművészeti magángyűjtemények anyagát mutatja be egy-egy kamara-kiállítás keretében.

Kiállítások
2019.05.09. - 2020.10.31.

Az első falvak - Az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon

Az első falvak - Az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon

A kiállítás a helyi újkőkori közösségek közép-európai szinten is jelentős régészeti örökségét mutatja be a legújabb kutatási eredmények tükrében.