2020

Augusztus

Múzeum Utca Plusz: Új színfolttal gazdagodik Pécs

Hírek
2020.07.29.

Múzeum Utca Plusz: Új színfolttal gazdagodik Pécs

Augusztus 7. és 16. között újraéled a Múzeum utca.

Ebben az időszakban óriásbábok, fényfestés, olvasóliget, nyári színház, Pagony Mesebirodalom, családi és kézműves programok, Design Liget, koncertek, táncházak, a pécsi sörök udvara és gourmet piknik várja a helyi lakosokat és a Pécsre látogatókat.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. nyarán új programsorozat indít Múzeum Utca Plusz néven. Az esemény a pécsi kulturális és turisztikai szereplőkkel együttműködésben (Zsolnay Örökségkezelő Nkft., Janus Pannonius Múzeum, Zsolnay Fényfesztivál és a Pécsi Szelet szervező csapata) valósul meg. A rendezvénysorozat nemcsak a nyári turisztikai forgalom élénkítését célozza, de új értéket, hagyományt is szeretnénk teremteni vele.

Mi várja a Múzeum utcába látogatókat? Örömzene a Band of StreetS tolmácsolásában, táncház a Vizin zenekarral, a Pécsi Pagony izgalmas családi és gyermekprogramjai, esti fényélmények, workshopok és kézműves foglalkozások, kiállítások, tematikus séták, érdekes beszélgetések zenészekkel, írókkal, művészekkel, kreatív alkotótér és művészpiac, ahol a baranyai képző- és iparművészek, formatervezők, designerek termékeit, márkáit ismerheti meg a közönség, valamint a helyi gasztronómia kiválóságait felvonultató Pécsi Szelet, gourmet piknik is.

A Janus Pannonius Múzeumot érintő helyszínek és programok 


Kiállítások
2019.05.09. - 2020.10.31.

Az első falvak - Az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon

Az első falvak - Az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon

A kiállítás a helyi újkőkori közösségek közép-európai szinten is jelentős régészeti örökségét mutatja be a legújabb kutatási eredmények tükrében.

Kiállítások
2020.07.04. - 2020.09.06.

Elhagyott illúziók

Elhagyott illúziók

A JPM Modern Magyar Képtárának sorozata kortárs pécsi és egykor Pécsett alkotó, vagy valamilyen szállal Pécshez kötődő képzőművészek alkotásait, illetve pécsi képzőművészeti magángyűjtemények anyagát mutatja be egy-egy kamara-kiállítás keretében.