2020

Október

A Corvinus hallgatói vlogolnak és instáznak a pécsi múzeumi kiállításokban

Hírek
2020.10.12.

A Corvinus hallgatói vlogolnak és instáznak a pécsi múzeumi kiállításokban

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ közvetítése révén a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és média szakjának oktatója és hallgatói léptek kapcsolatba a Janus Pannonius Múzeummal gyümölcsöző közös projekt lehetőségét felajánlva.

A hallgatók szakmai gyakorlatuk keretében e félév során vlogot, tematikus Youtube-csatornát és Instagram-oldalt fognak létrehozni és – a JPM Múzeumpedagógiai Osztály munkatársainak szakmai együttműködésével – múzeumi tartalmakkal feltölteni.

A projekt a múlt héten kezdődött, a hallgatók ellátogattak a JPM néhány kiállítóhelyére és stratégiai megbeszélést tartottak a múzeumpedagógusokkal közös terveikről.

Az együttműködésnek köszönhetően a múzeumi munkatársak reményei szerint az egyetemisták szakértelmének és fitalalos látásmódjának köszönhetően ezentúl az ifjabb generáció számára is növelhető a múzeumi kínálat, a kiállítások és programok vonzereje.

Kiállítások
2020.10.08. - 2021.03.28.

Gábor Jenő párizsi utazása (1926)

Gábor Jenő párizsi utazása (1926)

A kiállítás a művész párizsi utazásáról írt naplójára alapul, s így szöveg és kép, verbális és vizuális lehetséges teoretikus összefüggéseit villantja fel egy festő életművében.

Kiállítások
2020.09.18. - 2021.03.15.

Bizarr vagy pazar?

Bizarr vagy pazar?

A Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum gyűjteményéből származó válogatás szemlélői hazai és külföldi fajokkal – lepkékkel, bogarakkal, egyenes- és hártyásszárnyúakkal –, valamint a házunk táján is megismert fajokkal ismerkedhetnek meg.