2021

Április

Elkészült a galéria a Természettörténeti Osztályon

Hírek
2021.03.16.

Elkészült a galéria a Természettörténeti Osztályon

Tavaly nyár óta zajlik az osztály állandó kiállítóterének felújítása, amely az új galériával a korábbihoz képest nagyobb lett.

A JPM Természettörténeti Osztályának állandó kiállítása 2019 szeptemberében bezárt, mert a tárlat az akkori elképzelések szerint egy új helyszínre költözött volna. A jelenlegi városvezetés döntése azonban 2020. június elejétől ismét a Szabadság u. 2. szám alatti ingatlant jelölte ki az osztály telephelyének. 

2019-ben ez az épület már új tetőt kapott, 2020 nyarától pedig elindult a kiállítótér felújítása is. Az új állandó kiállításban a Kubinyi Ágoston program segítségével már megépült a galéria, így a korábbi kiállítótér nagyobbá és remélhetőleg érdekesebbé vált a majdani látogatók számára.

Jelenleg a színfalak mögött folyik a múzeumi munka: folyamatosan zajlik a gyűjtemény kicsomagolása és a szekrényekben történő elhelyezése, emellett az épület további felújítását, valamint az állandó kiállítás továbbépítését tervezik. Mivel a járványügyi helyzet miatt a JPM többi állandó és időszaki tárlata is zárva tart, a munkában az intézmény pénztárosai is segítenek.

A kutató és az oktatási munka sem állt le az osztályon. A JPM és Pécsi Zoo közös projektjéhez digitális oktatási anyagokat, a JPM idén tervezett évkönyvébe pedig a kutatások eredményeit bemutató publikációkat készítenek a kollégák.