2023

Szeptember

Te is lehetsz meseíró!

Hírek
2021.05.06.

Te is lehetsz meseíró!

Szereted az izgalmas történeteket, meséket? Akár szívesen írnál is egyet? Ha általános iskolás vagy középiskolás vagy, most lehetőséget kínálunk erre. A pályázaton értekes díjakat nyerhetsz!

A Janus Pannonius Múzeum meseíró pályázatot hirdet 18 év alatti diákok számára, melynek célja a pécsi Vasarely Múzeum gyűjteményéhez tartozó Claire Vasarely alkotások megismertetése és népszerűsítése a gyerekek és fiatalok körében. 

Mindenkinek van esélye, próbáld ki Te is magad íróként, engedd szabadjára fantáziádat! 

A legjobbnak ítélt pályamunkákat ajándékcsomaggal és éves belépővel díjazzuk, továbbá a 2021. július 1-4. között megrendezésre kerülő Múzeumutca Plusz fesztiválon a díjazottakat és műveiket személyesen is bemutatjuk a fesztivál közönsége előtt. A pályamunkákat természetesen a múzeum honlapján és közösségi oldalain is elérhetővé tesszük.

Ne várj sokat, kattints a lenti linkre a részletekért és pályázz!

A PÁLYÁZAT RÉSZLETEI

Kiállítások
2023.08.18. - 2023.11.05.

Kincs, ami van!

Kincs, ami van!

A csaknem 24 kilogramm tömegű, 44 080 ezüstéremből álló kincset különleges módon, hat nagy tárlóban és néhány kisebb vitrinben egyenként mutatja be a tárlat.

Kiállítások
2022.06.09. - 2023.10.31.

A váci domonkos kripta kincsei

A váci domonkos kripta kincsei

A váci Tragor Ignác Múzeum időszaki kiállítása a 18. század barokk emberének életéről és haláláról kíván képet adni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a halállal kapcsolatos képünket megváltoztassa.