2024

Április

Te is lehetsz meseíró!

Hírek
2021.05.06.

Te is lehetsz meseíró!

Szereted az izgalmas történeteket, meséket? Akár szívesen írnál is egyet? Ha általános iskolás vagy középiskolás vagy, most lehetőséget kínálunk erre. A pályázaton értekes díjakat nyerhetsz!

A Janus Pannonius Múzeum meseíró pályázatot hirdet 18 év alatti diákok számára, melynek célja a pécsi Vasarely Múzeum gyűjteményéhez tartozó Claire Vasarely alkotások megismertetése és népszerűsítése a gyerekek és fiatalok körében. 

Mindenkinek van esélye, próbáld ki Te is magad íróként, engedd szabadjára fantáziádat! 

A legjobbnak ítélt pályamunkákat ajándékcsomaggal és éves belépővel díjazzuk, továbbá a 2021. július 1-4. között megrendezésre kerülő Múzeumutca Plusz fesztiválon a díjazottakat és műveiket személyesen is bemutatjuk a fesztivál közönsége előtt. A pályamunkákat természetesen a múzeum honlapján és közösségi oldalain is elérhetővé tesszük.

Ne várj sokat, kattints a lenti linkre a részletekért és pályázz!

A PÁLYÁZAT RÉSZLETEI

Kiállítások
2023.12.14. - 2024.05.19.

Formák és transzparenciák

Formák és transzparenciák

Bemutatható-e a magyar üvegművesség négyszáz esztendeje alig több mint százötven üvegtárgyon keresztül? Természetesen nem, de a JPM Zsolnay Múzeumban látható kiállításunk betekintést enged ebbe a világba.

Kiállítások
2023.12.08. - 2024.07.31.

Karszt-barlang-kutatás – Rónaki László barlangász emlékkiállítás

Karszt-barlang-kutatás – Rónaki László barlangász emlékkiállítás

Rónaki László barlangkutató hagyatéka 2021-ben került a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztály gyűjteményébe. Ez az anyag kínálta az alapot a kiállításhoz, valamint a barlangok természetvédelmi jelentősége.