2022

November

Divatbemutató a Modern Magyar Képtárban

Hírek
2021.10.11.

Divatbemutató a Modern Magyar Képtárban

Op-art divatbemutatót rendeznek a Modern Magyar Képtárban (Papnövelde u. 5.) október 15-én 17:00 és 19:00 óra között a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a Janus Pannonius Múzeum szervezésében.

A két intézmény szakmai kapcsolata már évekkel korábbra vezethető vissza. 2019-ben a Modern Magyar Képtárban megrendezett közös Bauhaus-projektjének sikere után 2020-ban az egyetem hallgatói op-art stílusú ruhákat terveztek Victor Vasarely műveinek ihletéséből.

Október 15-én új állomásához érkezett az együttműködés. A program 17:00 órakor kezdődik dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint dr. Bertók Gábor, a Janus Pannonius Múzeum igazgatójának köszöntőjével. 17:30-tól egy op-art divat performansz keretében a Budapesti Metropolitan Egyetem design objektjeivel ismerkedhetünk meg. 18:30-tól a JPM Op-Art Akadémiája mutatkozik be a divattervező és építész hallgatók prezentációival. Az eseményt 19:00 órakor Gasztro Klaszter bor- és ételkóstoló zárja. Az esemény hangulatához illő zenéről Bahama Káosz gondoskodik.

A jegyvásárlásra előzetesen (https://madeinpecs.hu/jegyvasarlas/op-art-divatbemutato) és a helyszínen is van lehetőség. A jegyár a program mellett ital- és ételkóstolást foglal magában. A szervezők a látogatóknak meglepetés ajándékkal is kedveskednek.

Közreműködők:
– Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum táncművészeti képzésének növendékei
Szakmai vezető: Szabó Márton

– PTE Művészeti kar - Elektronikus zenei és médiaművész szakirány

Kiállítások
2022.06.09. - 2022.12.31.

A váci domonkos kripta kincsei

A váci domonkos kripta kincsei

A váci Tragor Ignác Múzeum időszaki kiállítása a 18. század barokk emberének életéről és haláláról kíván képet adni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a halállal kapcsolatos képünket megváltoztassa.

Kiállítások
2022.06.23. - 2022.12.31.

Lüszterlepkék és mázmadarak

Lüszterlepkék és mázmadarak

A tárlat a „Zsolnayak Japánjára” koncentrál: feltárja a gyár és a család gazdag japán tematikájú forrásait, bemutatja a „kölcsönzés”, „átértelmezés” és „újragondolás” folyamatait.