2022

November

Verbászban nyílnak jövőre a virágok

Hírek
2022.11.17.

Verbászban nyílnak jövőre a virágok

Nagy sikerrel járja a térséget a Janus Pannonius Múzeum Mindig nyíló virágok című kiállítása. A Zsolnay nővérek textil- és kerámiacsodáiból, festményeiből álló tárlat a jövő év végén a vajdasági Verbászba is ellátogat.

A hat éve létrehozott, és azóta lendületesen fejlődő verbászi városi múzeum munkatársai jártak 2022. november 16-17-én kapcsolatfelvételi szándékkal a Janus Pannonius Múzeumban. A küldöttséget – akiket Dr. Mándity Predrág, a Pécs-Baranyai Szerb Egyesület elnöke kísért – a múzeum néprajzi osztályának vezetője, Burján István kalauzolta, aki a vendégeknek megmutatta a néprajzi, Csontváry, Vasarely és Zsolnay kiállításokat és a Modern Magyar Képtárat. A két intézmény megállapodott abban is, hogy jövő év végétől a szerbiai múzeumban is megtekinthető lesz a Mindig nyíló virágok kiállítás, amely számos hazai és két horvátországi helyszín után újabb országban mutatkozik be.

De még előtte a Verbászi Kulturális Központ Városi Múzeuma hozta el a baranyai megyeszékhelyre a kiállítását: a „Történetek a szomszédságból – képek a Pechán család fényképészműhelyéből” című tárlat 2022. december 14-ig látható a Civil Közösségek Háza Pincegalériájában (Pécs, Szent István tér 17.).

 

Kiállítások
2021.12.17. - 2023.01.31.

Képletek és kalandozások – Lantos Ferenc-kiállítás a Modern Magyar Képtárban

Képletek és kalandozások – Lantos Ferenc-kiállítás a Modern Magyar Képtárban

A pécsi Modern Magyar Képtár állandó kiállítása mellett látható Lantos Ferenc több mint 150 művet, az életmű széles spektrumát megjelenítő időszaki kiállítása.

Kiállítások
2022.11.11. - 2023.01.31.

Lírai absztrakció és A tavasz tizenhét pillanata

Lírai absztrakció és A tavasz tizenhét pillanata

Soltra Elemér kiállítás a pécsi Modern Magyar Képtárban