2023

Szeptember

Megnyitott a Kismányoky-tárlat

Hírek
2023.09.01.

Megnyitott a Kismányoky-tárlat

Kerekasztal-beszélgetéssel összekötött eseményen nyitott meg tegnap Véglegessé vált történések címmel Kismányoky Károly (1943-2018) kiállítása. A tárlat átfogóan mutatja be a sokoldalú művész munkásságát.

A látogatók a több mint kétszáz alkotás között olyan késői műveket is megtekinthetnek, amelyek még sosem szerepeltek kiállításon.

A megnyitó-beszélgetésen Doboviczki Attila médiakutató, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa és Nagy András esztéta, a Janus Pannonius Múzeum Képző- és Iparművészeti Osztályának vezetője mellett Pinczehelyi Sándor és Szíjártó Kálmán képzőművészek is részt vettek. Mindketten Kismányoky Kálmán közeli alkotótársai voltak a Pécsi Műhelyben, így a szépszámú érdeklődőnek személyes történetekkel is közelebb tudták hozni a szerteágazó művészetét.

A kiállított művek tulajdonosai:

acb Galéria (Budapest), Janus Pannonius Múzeum, Paksi Városi Múzeum, Szluka Balázs műgyűjtő és Kismányoky Károly örökösei

 

A kiállítás létrejöttét anyagilag támogatta:

 

A kiállítást rendezte:

Nagy András

 

Munkatársak:

Doboviczki Attila médiakutató, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa

Szakács Vanda Kíra, a Janus Pannonius Múzeum muzeológusa

Bodor Gábor, Dormán Gábor, Füzi István, Lázár Tamás, Szili Dániel, Tóth Bernadett, Vajda Tamás és Varga Judit, a Janus Pannonius Múzeum dolgozói

 

A kiállítás a JPM Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde utca 5.) keddtől vasárnapig, naponta 10-től 18 óráig tekinthető meg.


A kiállításról bővebben: https://www.jpm.hu/kiallitasok/veglegesse-valt-tortenesek-kismanyoky-karoly-1943-2018

A megnyitón készített képek és videó: 

Kiállítások
2023.09.01. - 2023.12.31.

Véglegessé vált történések – Kismányoky Károly (1943-2018)

Véglegessé vált történések – Kismányoky Károly (1943-2018)

A sokoldalú művész több mint kétszáz alkotását – köztük olyan késői műveket, melyek még sosem szerepeltek kiállításon – mutatja be múzeumunk új tárlata a JPM Modern Magyar Képtárban.

Kiállítások
2022.06.09. - 2023.10.31.

A váci domonkos kripta kincsei

A váci domonkos kripta kincsei

A váci Tragor Ignác Múzeum időszaki kiállítása a 18. század barokk emberének életéről és haláláról kíván képet adni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a halállal kapcsolatos képünket megváltoztassa.