2024

Június

Pünkösdi nyitvatartás

Hírek
2024.05.13.

Pünkösdi nyitvatartás

Pünkösdvasárnap is érdemes a Múzeumutca felé venni az irányt: négy helyszínen is várjuk a látogatókat. Pünkösdhétfőn azonban a kiállítóhelyeink a normál hétfői rend szerint zárva tartanak.


Pünkösdvasárnap: 


A JPM Csontváry Múzeumban a napút festőjének tárlata mellett egy több mint negyvennégyezer középkori ezüstdenárból álló kincslelet is megtekinthető, míg a JPM Vasarely Múzeumban a 20. századi képzőművészet egyik meghatározó alakja, az optikai illúziók nagymestere műveiben merülhetünk el.

Innen pár lépésre a JPM Mecseki Bányászati Múzeumban a szerszámok, műszerek, korabeli térképek, oklevelek, valamint a Mecsek jellemző ásványai, kőzetei, fosszíliái segítségével tehetünk időutazást a szén- és uránbányászat történetében.

A JPM Zsolnay Múzeumban pedig nemcsak a „legnagyobb magyar fazekas” által világhírre vitt gyár remekeit csodálhatjuk meg, hanem egy időszaki üvegtörténeti kiállítást is.

Valamennyi helyszín 10 és 18 óra között tart nyitva.


Mindenkit szeretettel várunk.


Pünkösdhétfő: 

Pünkösdhétfőn a kiállítóhelyeink a normál hétfői rend szerint zárva tartanak.Kiállítások
2023.12.08. - 2024.07.31.

Karszt-barlang-kutatás – Rónaki László barlangász emlékkiállítás

Karszt-barlang-kutatás – Rónaki László barlangász emlékkiállítás

Rónaki László barlangkutató hagyatéka 2021-ben került a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztály gyűjteményébe. Ez az anyag kínálta az alapot a kiállításhoz, valamint a barlangok természetvédelmi jelentősége.

Kiállítások
2023.09.01. - 2024.09.22.

Véglegessé vált történések – Kismányoky Károly (1943-2018)

Véglegessé vált történések – Kismányoky Károly (1943-2018)

A sokoldalú művész több mint kétszáz alkotását – köztük olyan késői műveket, melyek még sosem szerepeltek kiállításon – mutatja be múzeumunk új tárlata a JPM Modern Magyar Képtárban.