2023

Szeptember

Vasváry-ház

Pécs, Király u. 19.

A historizáló, részben neoreneszánsz hatású, koraeklektikus épület homlokzatát 1883-1884-ben különös gazdagságban díszítették fel Zsolnay-kerámiával. A JPM Vasváry-házban a kényszermunkára elhurcoltakra emlékezik a Málenkij robot kiállítás, mely válogatást ad a "málenkij robotból" származó tárgyak, dokumentumok, fotók, visszaemlékezések és filmek gyűjteményéből.  Az épület hátsó szárnyában kapott helyet a Parajmos-roma holokauszt állandó kiállítás, és emellett a pécsi sétálóutcában található ház a Péchy Blanka Emlékszobának, a Vasváry  Szalonnak és számos időszaki tárlatnak (jelenleg a Hűséggel és bátorsággal reformkori kiállításnak) is otthont ad. 

A Parajmos-roma holokauszt kiállításról bővebben:
https://www.jpm.hu/hirek/2015-05-14-parajmos-roma-holokauszt-a-jpm-uj-allando-kiallitasa

A Málenkij robot kiállításról bővebben:
https://www.jpm.hu/kiallitasok-programok/allando-kiallitasok/malenkij-robot-75

(A Parajmos-roma holokauszt kiállítás technikai okok miatt ideiglenesen zárva tart.)

JEGYÁRAK
NYITVATARTÁS
TÁRLATVEZETÉS

Kiállítások
2022.06.09. - 2023.10.31.

A váci domonkos kripta kincsei

A váci domonkos kripta kincsei

A váci Tragor Ignác Múzeum időszaki kiállítása a 18. század barokk emberének életéről és haláláról kíván képet adni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a halállal kapcsolatos képünket megváltoztassa.

Kiállítások
2023.08.18. - 2023.11.05.

Kincs, ami van!

Kincs, ami van!

A csaknem 24 kilogramm tömegű, 44 080 ezüstéremből álló kincset különleges módon, hat nagy tárlóban és néhány kisebb vitrinben egyenként mutatja be a tárlat.